top of page

מחזוריות החיים - אין חדש תחת השמש

החיים על פני כדור הארץ נתונים לשינויים המחזוריים של תנועת השמש, הירח והכוכבים ואילו השינויים וחוקי הטבע והיקום מתבטאים בגוף האדם.ברפואה הסינית יש התייחסות מעמיקה למחזוריות - למעגל ארבעת העונות.. המחזור החודשי .. יממה של 24 שעות.. יום ולילה..

דוגמא לתהליך מחזורי בטבע:

טיפת מים היורדת לאדמה כגשם, מחלחלת פנימה למי תהום, פורצת כמעיין, המתחבר לנהר, הנשפך לים, מתאדה לאוויר ושוב מתעבה לטיפת מים היורדת כגשם.

כל עולם הצמחים ובעלי החיים מנוהל על פי המחזוריות בטבע ובטח שאף אנחנו בני האדם. רק שבעולמנו המערבי סטינו 'מעט' מהמסלולים הטבעיים למשל אנשים שלא ישנים בשעות החשיכה ,שאוכלים בשעות לא רצויות, שיושבים מול מחשב רוב שעות היום ועוד.

הסינים הבינו שכדי להכיר את גופו ובריאותו של האדם עליהם להכיר היטב את תנועת השמש, הירח, כדור הארץ והכוכבים ושמטפל סיני טוב הוא זה שמבין גם באסטרונומיה ובאסטרולוגיה.

מפת הגזעים והענפים

מפת הגזעים והענפים היא מפה אסטרולוגית רפואית אותה אנו בונים לכל מטופל בהתאם לתאריך הלידה שלו. במקור הסינים השתמשו בה לשימושים חקלאיים ועם השנים הבינו שאותה השפעה חלה גם על בריאות האדם. כך אנו מבינים את המקור לכך שאדם מסוים ירגיש חולשה של הריאות לעומת אדם אחר שיחווה חולשת כליות. מפה זאת מסבירה התנהלות בריאותית, אנרגטית ורגשית של כל אדם ובבסיסה הבנה מעגלית של כל מחזורי החיים.

השעון הסיני

אחד המודלים היפים דרכם הסינים מראים את הקשר בין הטבע לגוף הינו מודל השעון הסיני- לפיו לכל איבר בגוף יש שעתיים ביממה בהן האנרגיה ( הצ'י) של אותו איבר היא

הכי חזקה. למשל איבר הריאות הכי חזק בין 3.00 ל5.00 לפנות בוקר ואכן בסין פוגשים בכל בוקר סינים שעושים טאי צ'י ותרגילי נשימה בפארקים, האיבר החזק בין 5.00 ל7.00 בבוקר הוא המעי הגס וזאת השעה בה אנו מתרוקנים. לאחר מכן הקיבה- בין 7.00 ל9.00 ולא בכדי אנו מצווים על ידי הסינים לאכול את הארוחה הגדולה ביותר ביום בבוקר.. וכן הלאה לכל אורך היממה.

המחזור החודשי

מחזור הפוריות של האישה מבחינה רעיונית מקביל למחזור הירח הנולד, מתמלא ומתרוקן במשך כחודש ימים. מקור המילה וסת באנגלית (menstruation), מהמילה הלטינית MENSES, כלומר הירח. כמעט בכל התרבויות, הירח מוכר כישות נשית, ואף ביהדות קיימת מצווה לכבד ולברך את הלבנה, הירח החדש בכל ראש חודש, כחג המסמל התחדשות ולידה מחדש.

הירח מתמלא כפי שרחם האישה מתמלא בצ'י ובדם עד לזמן הביוץ- זמן הביוץ מקביל לזמן ירח מלא אז האנרגיה ביקום היא של שפע ,אקטיביות, יצירתיות ופוריות וכך גם האישה תרגיש בזמן הזה- מלאת רעיונות, יצירתית ופעילה שכן בתוך גופה זהו זמן ביוץ- זמן בו היא בשיא הפוריות שלה והרחם פתוח לחיים חדשים שיגיעו.

לעומת הירח החסר בו האנרגיה אסופה פנימה, יש אנרגיה ביקום של התכנסות, הקשבה והתבוננות פנימית. כך גם האישה מרגישה לפני הדימום- שהיא זקוקה להאט מעט, להקשיב לעצמה ולשמוע מה יש לקולה הפנימי לומר לה, היא יותר אינטואיטיבית, מהורהרת ובעלת רגישות קליטה..( לעיתים העצבנות שיש לפני קשורה לכך שהאישה לא מקשיבה ולא נותנת לעצמה מעט להאט את הקצב).

כשיש כאב/ הפרעה או חוסר איזון הגוף מאותת שיש נתק/ מחסום בקשר בין הגוף לטבע שלו.

כדי לאבחן אבחנה מדויקת נשאל שאלות כמו- באילו שעות של היממה מופיעה ההפרעה?

מתי לאורך השנה היא מופיעה? ומתי נעלמת?

הרבה פעמים אנשים מרגישים כאב דווקא בלילה או סימפטום שחוזר על עצמו בשעה קבועה..

יש חשיבות עליונה לחזרה של סימפטומים בשעות או בימים מסוימים, בעונות או בשנים מסוימות.. החיבור של כל הפרטים עם אבחנת הדופק, הלשון והמפה בונה את התמונה השלמה.

מה שאנו כמטפלים רוצים למצוא זה את הסטייה של אותו אדם מהטבע שלו, בתוך מחזורי החיים.

זהו הסיפור הרפואי של האדם.. ממש לא רק אוסף של סימפטומים אלא התנהלות אנרגטית שקורית בזמן מסוים בטבע שמביאה לגוף בריאות או חולי.

לכן לכל אחד יש אבחנה מסוימת הקשורה קשר ישיר לחייו, להרגליו, לילדותו , לגנטיקה שלו , לתאריך הלידה שלו ועוד.. גם אם הסימפטומים הם נפוצים ושכיחים.


פוסטים קודמים
ארכיון
bottom of page